Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Τεράστια φίδια σπέρνουν τον πανικό στη Φλόριντα!


Το οικοσύστημα της Φλόριντα απειλείται από τεράστια φίδια ανάμεσά τους και πύθωνες, τους οποίους αφήνουν ελεύθερους οι ιδιοκτήτες στις λίμνες της περιοχής. Τα αποτελέσματα επίσημης μελέτης έδειξαν πως τα τελευταία 11 χρόνια ο πληθυσμός των θηλαστικών μεσαίου μεγέθους (ρακούν, τρωκτικά και αγριόγατες) έχει μειωθεί ακόμη και κατά 99% σε ορισμένες περιπτώσεις.
Οι επιστήμονες εκτιμούν πως ένας από τους λόγους της μειώσης αυτής είναι οι πύθωνες και η μοναδική εξήγηση που μπορούν να δώσουν είναι πως αρκετοί κάτοικοι της πολιτείας που είχαν ως κατοικίδια τα τεραστια ερπετά αποφάσισαν να τα αφήσουν ελεύθερα καθώς είτε πλήρωναν πολλά για να τις τροφές τους είτε δεν είχαν χώρο στα σπίτια.
Τον τελευταίο καιρό έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες πύθωνες Βιρμανίας, γεγονός που κάνει πολύ πιθανή την παραπάνω θεωρία, ωστόσο υπάρχει και η θεωρία πολλοί από τους... μετανάστες πύθωνες που βρήκαν καταφύγιο στις λίμνες να προέρχονται από καταστήματα κατοικιδίων που καταστράφηκαν από τον τυφώνα του 1992.
Oι τοπικές αρχές σε συνεργασία με οικολογικές οργανώσεις προσπαθούν να εντοπίσουν και να... συλλάβουν τους πύθωνες ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός τους και να διασωθεί το οικοσύστημα.


http://www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...