Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Συσκευή αορατότητας, ετοιμάζουν οι Κινέζοι


Την συρρίκνωση αντικειμένων, κάνοντας τα να μοιάζουν πολύ μικρότερα, ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν Kινέζοι ερευνητές. Όπως αναφέρει η σχετική μελέτη τους, στο "Applied Physics Letters", ο επόμενος στόχος τους είναι η "εξαφάνιση" των αντικειμένων.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νακίνγκ, εξηγούν ότι η συρρίκνωση, έγινε εφικτή χάρη στον έλεγχο του τρόπου που το φως "καμπυλώνει" γύρω από ένα αντικείμενο. Ο έλεγχος αυτός γίνεται μέσω μίας συσκευής βασισμένης στην χρήση "μετα-υλικών", που δημιουργούν οφθαλμαπάτη.
Οπως αναφέρεται στην μελέτη "δημιουργήσαμε οκτώ ομόκεντρους κύκλους ύψους 12 χιλιοστών ο καθένας, από τους οποίους όταν περνάνε τα κύματα φωτός "κάμπτονται" και συμπιέζονται για να αποσυμπιεστούν ξανά όταν φτάσουν στον εσωτερικό δακτύλιο. Με αυτόν τον τρόπο, προκαλείται η οπτική ψευδαίσθηση στον παρατηρητή, ότι η εικόνα του αντικειμένου γίνεται μικρότερη".
Και προσθέτουν ότι "το φαινόμενο της ονομαζόμενης οπτικής μετασχηματισμού, μπορεί δυνητικά να εξαφανίσει ένα αντικείμενο κάνοντάς το "αόρατο".

http://www.pentapostagma.gr/2011/06/blog-post_5811.html#ixzz1xHVdRR8P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...