Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Εμφανίσεις σφαιρικών αντικειμένων, μεγέθους πλανήτη, κοντά στον Ήλιο!


Από τις 10 Ιανουαρίου περίπου το διαδίκτυο κατακλύζεται με ειδήσεις γύρω από το φαινόμενο των διαστημικών σφαιρών που βρίσκονται κοντά στον Ήλιο!
Όπως πάντως προσπαθεί να διευκρινίσει η NASA σε ειδική σελίδα, τέτοιες απεικονίσεις οφείλονται στις κοσμικές ακτίνες που παραμορφώνονται κατά τη διαδικασία συμπίεσης της ψηφιακής εικόνας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανάλογων παραμορφώσεων οι οποίες απεικονίζονται ως σφαίρες. Οι οπαδοί πάντως της θεωρίας των σφαιρών, οι οποίες έχουν το μέγεθος ολόκληρου πλανήτη, επιμένουν πως δεν πρόκειται για υπόθεση «compression artifacts» αλλά για κάτι άλλο, έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Πάντως κανείς μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει μια αξιόπιστη απάντηση στο τι μπορεί να είναι τα αντικείμενα αυτά.
Το πρόβλημα είναι πως οι σφαίρες αυτές εμφανίζονται σε πολύ μικρή απόσταση από τον Ήλιο, χωρίς να επηρεάζονται ούτε από την ακτινοβολία ούτε και από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στη σχετική φωτογραφία μπορείτε να δείτε μέσα στους δύο κόκκινους κύκλους τα δύο αντικείμενα που αποτελούν και την πλέον πρόσφατη εμφάνισή τους (πατήστε πάνω στη φωτογραφία, για μεγέθυνση).

Αρχική είδηση από: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...